ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι αμπελώνες μας εκτείνονται στο Ληλάντιο Πεδίο της Εύβοιας, μία περιοχή με πλούσια αμπελουργική ιστορία. Τριάντα επτά στρέμματα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες καλλιεργούνται από την οικογένειά μας με μεράκι, γνώση και σεβασμό προς το περιβάλλον.

ΕΚΤΑΣΗ
37 Στρέμματα
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ
Άργυλος, Άμμος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Σαββατιανό, Μαλαγουζία, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Βραδιανό, Ρητινό, Merlot, Syrah, Grenache rouge
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Κεντρική Ευβοια

Σύσταση του εδάφους

Το μοναδικό σύστημα άρδευσης του Ληλαντίου εμπλούτιζε το έδαφος με ιχνοστοιχεία καθώς και με μικρούς κόκκους άμμου. Έτσι, η σύστασή του εδάφους είναι αργιλώδης με αυξημένο ποσοστό άμμου.

Κλίμα

Χαρακτηριστικό του κλίματος της περιοχής είναι τα θερμά καλοκαίρια, το ξηρό φθηνόπορο και οι ήπιοι, υγροί χειμώνες. Η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ ημέρας και νύχτας έχουν διαφορά τουλάχιστον 10 βαθμούς κελσίου δίνοντας μας σταφύλια ομοιόμορφης ωρίμανσης πλούσια σε σάκχαρα.

Τρύγος

Η συγκομιδή των σταφυλιών πραγματοποιείται από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές του Οκτωβρίου ανάλογα με την ποικιλία. Οι περισσότερες ποικιλίες ωριμάζουν 7 με 10 ημέρες νωρίτερα από τα ψυχρότερα μέρη της Ελλάδας.

Οινοποιείο

Το  οικογενειακό μας οινοποιείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίου στην Εύβοια. Παράγει μικρές ποσότητες οίνου υψηλής ποιότητας.

Διαμόρφωση καλλιέργειας

Οι αμπελώνες μας είναι γραμμικοί, με σύστημα διαμόρφωσης μονό και διπλό royat.

Λογότυπo

Το λογότυπο του οινοποιείου μας συμβολίζει την καλλιεργήσιμη γη, όπου χρόνια τώρα η οικογένεια μας την καλλιεργεί με σεβασμό και γνώση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα εκτείνονται στο Ληλάντιο πεδίο παράλληλα στον ποταμό Λήλαντα και σε κοντινή απόσταση από τον Ευβοϊκό κόλπο, στοιχεία που μας δίνουν ένα μοναδικό terroir.