ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
Η ενασχόληση της οικογένειάς μας με την καλλιέργεια των αμπελώνων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την ίδρυση του οινοποιείου μας. Το 1980 ο Σπύρος Φλεβάρης, ένας εργατικός και ενάρετος άνδρας, μετέδωσε στον ανιψιό του, Αντώνη Σκουμπρή, την αγάπη και το μεράκι που είχε για την καλλιέργεια του αμπελιού. Οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις, σαν πατέρα με γιο, περνώντας έτσι από κοινού πολλές ώρες απασχόλησης με τις αμπελουργικές εργασίες. Με την σειρά του, τις γνώσεις που πήρε ο Αντώνης τις μετέδωσε σιγά σιγά στη δική του οικογένεια. Το 1997, ο ίδιος αναμπέλωσε μερικά παλιά αμπέλια ποικιλίας σαββατιανό, αντικαθιστώντας τα με νέες ποικιλίες όπως είναι το Merlot, το Syrah και το Μοσχοφίλερο. Το 2013, ο δεκαοχτάχρονος γιος του, Σπύρος Σκουμπρής, επέλεξε τις σπουδές Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας, στη Νεμέα. Την ίδια χρονιά ο πατέρα του, βλέποντας τον Σπύρο πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την παραγωγή οίνου ξεκίνησε την διαδικασία για την έκδοση άδειας του οινοποιείου. Το 2016, ο Σπύρος επέστρεψε από τις σπουδές του και ανέλαβε τα ηνία των αμπελώνων Κάνοντας παράλληλα και άλλη δουλειά ξεκίνησε να αγοράζει τα πρώτα του μηχανήματα οινοποιίας και το 2018 το όνειρό του αρχίζει.
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Για να παράξεις ένα ποιοτικό κρασί, πρέπει και η πρώτη ύλη να είναι άριστη. Για αυτόν το λόγο στην οικογένειά μας φροντίζουμε να αξιοποιούμε τον καρπό που μας δίνει η φύση στο 100%.
SKOUMPRIS WINERY
We thrive in making fine wines that enrich the taste&soul.
SKOUMPRIS WINERY
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Η πρώτη εξαγωγή είναι γεγονός. Τα κρασιά μας πλέον βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
2024
Οι πρώτες διεθνής διακρίσεις είναι γεγονός. Τρία νέα χρυσά μετάλλια! Ενα χρυσο μεταλλιο απο το Berlin wine trophy και δύο από το Asia wine trophy έρχονται για το οινοποιείο μας.
2021
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο.
2020
Η πρώτη εγχώρια διάκριση έρχεται . Το FLEVARIS ροζέ απέσπασε το Χάλκινο μετάλλιο στον Διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
2019
Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφιάλωση με την σειρά FLEVARIS και την αφιέρωσε στον άνθρωπο όπου και πήρε το όνομα του.
2018
Ο Σπύρος Σκουμπρής γυρίζει από τις σπουδές του και αναλαμβάνει τους οικογενειακούς του αμπελώνες με σκοπό την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.
2016
Ο γιος του Σπύρος Σκουμπρής πηγαίνει για σπουδές Αμπελουργίας - Οινοτεχνίας στην Νεμέα. Παράλληλα εκδόθηκε η άδεια του οινοποιείου.
2013
Η φύση τον ανταμείβει με την πρώτη του συγκομιδή. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής το πούλησε και απο τα λίγα σταφύλια που κράτησε έκανε το πρώτο του κρασί από το νέο αμπελώνα.
2001
Ο Αντώνης κάνει αναμπέλωση τα παλιά αμπέλια φυτεύοντας νέες ποικιλίες για τα δεδομένα της περιοχής
1997
Ο Σπύρος Φλεβάρης μετέδωσε την γνώση και το μεράκι του στον ανιψιό του Αντώνη Σκουμπρή δίνοντας του τα ηνία του αμπελώνα.
1980
Ο Σπύρος Φλεβάρης καλλιεργεί τα εδάφη του με μεράκι.