Ο οινοποιός μας
Σπύρος Σκουμπρής
Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1995 στο Βασιλικό Ευβοίας. Μεγάλωσε μέσα στα αμπέλια και από νωρίς κατάλαβε τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Το 2013 πήγε για σπουδές Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας στη Νεμέα. Εκεί, μαγεύτηκε ακόμα περισσότερο με την αμπελοκαλλιέργεια και τον οίνο. Έλαβε νέες γνώσεις και είδε διαφορετικές φιλοσοφίες σχετικά με την καλλιέργεια του αμπελιού.
Το 2017 σε ηλικία 22 ετών επέστρεψε γεμάτος νέες ιδέες στον τόπο του, αναλαμβάνοντας τους οικογενειακούς αμπελώνες έκτασης 8 στρεμμάτων. Όντας ένας από τους νεότερους οινοποιούς πρώτης γενιάς, κατάφερε μέσα σε 6 χρόνια οι αμπελώνες του οινοποιείου να ανέλθουν στα 55 στρέμματα.
Του αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες αμπελουργικές και οινοποιητικές τεχνικές και να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας. Ο ίδιος περνάει αρκετές ώρες στους αμπελώνες, καθώς υποστηρίζει ότι για να παραχθεί ένας ποιοτικός οίνος πρέπει να υπάρχει εξίσου ποιοτική πρώτη ύλη.
Στόχος του είναι η υλοποίηση ενός πρότυπου μοντέλου οινοτουρισμού, με σκοπό να προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο να επισκέπτεται, όχι μόνο το οινοποιείο αλλά και ολόκληρο το νησί της Εύβοιας.